Şef Kimdir

Şef, insanlığın doğal yeme-içme gereksinimini sanatsal bir yaratıcılığa ve gurme zevkine dönüştüren kişidir. Mutfak sanatında yükselmek isteyen gençler iyi bir yemek arzusunda olmalı ve hayalgücü ile yaratıcılık anlamında kendilerini farklılaştırmalıdırlar.

Şef:

  • Menüyü tasarlar

  • Yiyecek temininden sorumludur

  • Çeşitli tabakların sanatsal sunumuyla ilgilenir

  • Yiyecek kalitesinden ve mutfak hijyeninden sorumludur

  • Mutfak personelini koordine eder ve yönetir.

Mezun Olunca…

  • Oteller

  • Yiyecek - İçecek Kuruluşları (her tip restoran)

  • Catering Şirketleri

  • Yolcu Gemileri

  • Kurumlar

  • ve hastanelerde görev alabilir,

  • ya da kendi restoranlarını ya da catering şirketlerini kurabilirler.

Örnek Ders ve Konular:

  • Mutfak Sanatı

  • Yemek Pişirme ve Beslenme Tarihi

  • Hamur İşi Aşçılığının Öğeleri

  • Geleneksel Türk Mutfağı

  • Yabancı Ülke Spesiyalleri

  • Dekoratif Yemek Pişirme

  • Et kesimi

  • Mutfak Yönetimi`nin Matematiksel Prensipleri

  • Restoran Bitkileri ve Mutfak Eşyaları

  • Yiyecek Bilimi

  • Yiyecek Temizliği

  • Beslenme

  • Restoran İşletmesi ve Yönetimi

  • Catering

  • Menü Planlaması

  • Personel Yönetimi

  • Meslek Kontrolü

  • Şarap Bilimi

  • Maliyet Kontrolü