UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK
Ege’nin lezzetleri, Tunus’a uluslararası şeflerle buluşmak üzere yola çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri, Tunus’ta 14 – 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tunus Akdeniz Mutfağı Buluşması’nda uluslararası konuklara Ege’nin yerel tatlarını sunacak. Tunus yolculuğu öncesinde mutfak dünyası için hazırlıklarını yapan İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolga Kamiloğlu, Lokanta İzmir Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güzelyağdöken ve Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.
Başkan Demirtaş, İzmir’in 2015 yılında gastronomi konusunda dünyanın önde gelen 24 kentinin oluşturduğu Dünya Gurme Şehirler Birliği’ne (Delice Ağı) üye olduğunu anımsatarak, İzmir ve Ege mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla işbirlikleri yaptıklarını, Tunus’taki buluşmada Ege’nin lezzetlerinin anlatılacağını kaydetti.
Başkan Demirtaş, “Ege'yi gastronomi konusunda dünyaya açmak istiyoruz. Dünyada, Çin ve İtalyan restoranları varken neden Ege restoranı olmasın. Bizler Orta Asya’dan gelen bir milletiz. Anadolu’ya yerleşene kadar Avrupa’dan, Ortadoğu’dan, Asya’dan da yemek kültürüne ait değerleri, lezzetleri beraberimizde getirdik. Bunların hepsi birleşerek eşsiz mutfak kültürümüzü oluşturuyor. Tunus’taki büyük buluşmada Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Ekibimiz, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek” dedi.
‘Gastronomi Turizmi’
‘İzmir’ deyince mutfak kültürüne, otların, deniz ürünlerinin eklendiğini belirten Başkan Demirtaş, yemek kültürümüzün diğer ülkelere de aktaracaklarını ifade etti. İzmir’de turizmin bir çeşidi olarak gastronomi turizmini geliştirmeye büyük önem verdiklerini aktaran Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesindeki Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün Ege yemeklerini uluslararası mutfaklarla bir araya getirdiğine dikkat çekti.
’25 Şef Tunus’ta’
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Koordinatörü ve Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven de, İzmir ve Ege mutfağını temsil etmenin önemli sorumluluk olduğunu söyledi. Güven, “Tunus Turizm Bakanlığı, Tunus Ulusal Turizm Ofisi, Tunus Otelciler Federasyonu, Tunus Seyahat Acenteleri Birliği ve yerel yönetimlerin desteği ile Ribat Monastir'da, Méditéa öncülüğünde Akdeniz mutfağı buluşması yapılıyor. Tunus Mutfağını tanıtmak ve bu mutfağa özgü lezzetleri paylaşmak için planlanan etkinlikte, Fransa, İtalya, Yunanistan, Fas, Cezayir, Lübnan, Mısır’dan şef, uzman, üretici ve tedarikçiler bir araya gelecek. Mutfak şovları, masterclass ve atölyelere yer verilecek buluşmada, 25 şef birbirinden farklı lezzet sunacak” diye konuştu.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.