UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
MSYB ÖĞRENCİSİ NEJAT GÜNER 13. ULUSLARARASI İSTANBUL GASTRONOMİ FESTİVALİ'NDEN 2.'LİK VE 3.LÜK ÖDÜLÜYLE DÖNDÜ
İstanbul Tüyap Fuar alanında gerçekleştirilen yarışmada Nejat Güner , 2 kategoride yarışarak 1 gümüş ve 1 bronz madalya aldı .
Öğrenci Şef Nejat Güner ,Modern Türk Mutfağı kategorisinde Şevketi Bostana Sarılı Tavuk Sarma sunarken , Pizza Yarışmasında ise Enginarlı Pizza yaparak beğenileri topladı .
Genç Şef , ‘’ Yapısı ile Türk Mutfağı geç pişen yemeklere sahiptir . Amacım modern pişirme teknikleriyle sunuma uygun ve pratik bir Türk Mutfağı yaratmaktır . Uluslararası arenada mutfağımızı daha iyi temsil edebilmemiz için görselliğin yanında ,yemeklerimizin orjinalliğini korumak da mesleğimiz adına büyük önem taşımaktadır.Temeli kültürümüzün zenginliğiyle yoğrulan Türk Mutfağının geleceğin yükselen mutfağı olacağına inanıyorum’’ sözlerini ifade etti.
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.