UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
İZMİR EKONOMİ’YE YILDIZLI LEZZETLER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 13. Kuruluş Yıldönümü, Fransız ve Türk Şeflerin öncülüğünde İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Ege Mutfağına özgü yemeklerle hazırlanan etkinlikle kutlanacak. Ege Mutfağına Yıldız Kazandırma Projesi kapsamında geleceğin şefleri, Les Toques Blanches Lyonnaise Kurumu Başkanı Palmes Académique ödüllü Şef Laurent Bouvier, 2004 Yılı Fransa En İyi Aşçısı Michelin Ödüllü Şef Joseph Viola ve İEÜ Şeflerinden Osman Sezener öncülüğünde hazırlanan menüyü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü için gala yemeğini pişirecek. Biletli olacak gala yemeğinin geliri, öğrencilerin Fransa’da stajları sırasında burs olarak verilecek.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Koordinatörü Sırma Güven, İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi ile birlikte düzenledikleri gecenin hazırlığının iki ülkenin mutfak kültürünün Ege’de buluşması olacağını söyledi. Çalışmaların Ege Mutfağına yeni bir vizyon getirmek için yapıldığına dikkat çeken Güven, şunları ifade etti:
“Lyon Aşçılar Birliği ile anlaşma imzalamaya Mütevelli Heyet Başkanımız Ekrem Demirtaş ile birlikte gittik. Giderken bir bavul dolusu Ege otunu yanımızda götürmüştük. İlk önce Fransız şeflere otlarımızı anlattık. Ege otlarıyla çok farklı lezzetler ortaya konuldu. 14 Nisan akşamı da İzmir Konağı’nda galaya katılmak isteyen misafirlerimizle eşsiz lezzetleri tadacağız.”
Güven, geceye Lyon Ticaret Odası Turizm Komisyonu Başkanı, Légion d'Honneur ödüllü Les Toques Blanches du Monde eski başkanı Şef Christophe Marguin’in de katılacağını bildirdi. Etkinliğin 14 Nisan’da İzmir Konağı’nda saat 19.00’da kokteyl ile başlayacağını ardından saat 20.00’de yemeğe geçileceğini kaydeden Güven, gecenin gelirinin geleceğin şefleri öğrencilerin Fransa’daki yaz dönemi stajlarına aktarılacağına vurguladı. Güven, “Biletler için bilgi almak isteyenler 0232 488 81 14 nolu telefondan detaylara ulaşabilirler. 13. Kuruluş Yıldönümümüzde törenimizin ardından yaptığımız bu çalışma ile hem Ege Mutfağı’na yeni bir soluk getireceğimize hem de öğrencilerimizin gelişimi için destek sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.
HABER |TÜM HABERLER
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.