TÜM HABERLER


EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ
EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ

Enginar, bir kez daha İzmir Ekonomili genç şeflerin ellerinden uluslararası lezzete büründü. 3. Uluslarası Enginar Festivali’nde genç şefler, enginara gelenekselliğin yanı sıra farklı tatlar kattı. Festival kapsamında dünyanın 10 farklı kentinden 25 dünyaca ünlü şef enginarı yeniden yorumladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, geleceğin şeflerini stantlarında ziyaret etti. Başkan Demirtaş, öğrencilerin ürünlerinden alarak, genç şeflerin enginara kattığı yenilikçi yorumları da tattı. Başkan Demirtaş,  etkinlikte dünyaca ünlü şeflere enginar üzerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, plaket verdi.


EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ
EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ

Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Akdeniz beslenme şeklini içine alan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.


MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ
MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ

Çikolata dünyasının lezzetleri minik ellerden çıktı. İzmir Çikolata Festivali’nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı lezzetlere imza attı. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla çocuklarla mutfağa giren şefler, miniklerle birlikte mozaik pasta yaptı.


MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER
MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler pişirdi. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla anaokulu öğrencileriyle mutfağa giren genç şefler, miniklerle birlikte kurabiye ve pasta yaptı.


MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!
MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!

Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce gerçekleştirilecek “3 Ülke 3 Ekmek” atölye çalışmasında katılımcılara aktarılacak. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden Şef Oğuz Olgun yönetiminde 21 Ocak’ta yapılacak atölye çalışmasında, İtalya’nın Focaccia, Fransa’nın Brioche ve İsrail’in Challah ekmekleri sofraları süsleyecek. Katılmak isteyenler, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne başvurabilecek.


‘BİR KURABİYE BİR UMUT’
‘BİR KURABİYE BİR UMUT’

Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, böbrek yetmezliği tedavisi gören çocukların ihtiyacı olan makineyi almak için satıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölümü'nde yatan çocukların böbrek yetmezliği tedavisi için gerekli makinenin alınmasına katkı yapan öğrenci şefler, hasta çocukların yeni yılda sağlık bulması için uğraş verdi.


EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK
EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK

Ege’nin lezzetleri, Tunus’a uluslararası şeflerle buluşmak üzere yola çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri, Tunus’ta 14 – 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tunus Akdeniz Mutfağı Buluşması’nda uluslararası konuklara Ege’nin yerel tatlarını sunacak. Tunus yolculuğu öncesinde mutfak dünyası için hazırlıklarını yapan İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolga Kamiloğlu, Lokanta İzmir Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güzelyağdöken ve Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.

 


EGE’NİN LEZZETİNE BİLİMSEL BAKIŞ
EGE’NİN LEZZETİNE BİLİMSEL BAKIŞ

Ege’nin dillere destan lezzetleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü uygulama mutfağında kayıt altına alınıyor. Yüzyıllar öncesine giden ve aile büyükleri tarafından genç kuşaklara sözel olarak aktarılan Ege’ye özgü lezzetlerin yapımı, malzemeleri bilimsel tarifler altında toplanıyor.