TÜM HABERLER


MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ
MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI projesi kapsamında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün konuğu olan Bornova Ali Suavi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri,  hem beslenme konusunda çeşitliliğin ve taze otların sağlığa faydaları konusunda bilgilendirildi; hem de şef adayı öğrencilere mutfakta ve serviste yardım ederek mutfak sanatlarının inceliklerini öğrendi.


İEÜ 17. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PASTASI MSYB’DEN
İEÜ 17. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PASTASI MSYB’DEN

16.Nisan.2018’de geçekleşen üniversitemizin 17. Kuruluş yıldönümü töreni için kutlama pastası bölüm şeflerimiz Selcen Dabağ ve Ece Eryener tarafından hazırlandı. Bu özel günde sahne için üç katlı ‘Naked Cake’ ve davetlilere ikram edilmek üzere vanilya ve ananas kremalı ‘Pâte à Choux’ yapıldı.


EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN
EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN

Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir’de düzenlenen kongre kapsamında, Ege Bölgesi’nin yöresel tatları İzmir Ekonomili şeflerin elinden lezzet şölenine dönüştü.


KÖSTEM ZEYTİNYAĞI MÜZESİ AÇILIŞINDA MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERINDEN HELVA SUNUMU
KÖSTEM ZEYTİNYAĞI MÜZESİ AÇILIŞINDA MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERINDEN HELVA SUNUMU

Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından ilan edilen “Dünya Zeytin Günü” kapsamında, , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu himayesinde Dünya Zeytin Günü kutlama programı ve Köstem Zeytinyağı müzesi açılış töreni 18 Kasım 2017 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Şef Ahmet Güzelyağdöken, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri ile birlikte hazırladığı helvaları davetlilerle paylaştılar.


MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ
MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ

 İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan  İtalyan Şef Eugenio Boer ile “Gelenek ve Yenilik, Makarna Atölyesi" yapıldı ve öğrenciler İtalyan makarnasını işin ustalarından öğrendi.


10 KASIM ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER MENÜSÜ
10 KASIM ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER MENÜSÜ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Uygulama Restoran’ınde haftanın dört günü öğrenciler tarafından akademik ve idari personel için hazırlanan öğlen yemeği servisi 10 Kasım günü Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan menü ile gerçekleşti.  Şef Tolgahan Kamiloğlu’nun bu gün için özenle oluşturduğu menü yoğun ilgi gördü. Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Son Balo gösterimi eşliğinde gerçekleşen yemekte duygu dolu anlar yaşandı.


FRANSA STAJI VE FRANSIZ EĞİTİM HAFTASI
FRANSA STAJI VE FRANSIZ EĞİTİM HAFTASI

3. Sınıf öğrencilerinin MOF (Meilleur Ouvrier de France) ünvanına sahip Şef Joseph Viola ile bir hafta sürecek olan Fransız mutfak eğitimleri başladı.Öğrenciler aynı zamanda her yaz olduğu gibi bu yaz da 3 ay boyunca Lyon’un ödüllü restoran ve pastanelerinde staj yapabilecek olmanın heyecanını yaşıyorlar.


EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ
EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ

Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve Ege mutfağını tanıtmak için çekimler yaptı. Çekimlerin Ege’nin eşsiz lezzetlerinden örnekleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu ile birlikte pişiren ve tadan Warren, kentin uluslararası kullanılan tanıtım sloganına atıfta bulanarak “İzmir’e doyamazsınız” dedi.


MUTFAKTA FRANSA-TÜRKİYE BULUŞMASI
MUTFAKTA FRANSA-TÜRKİYE BULUŞMASI

İzmir Ticaret Odası’nın davetlisi olarak İzmir’de incelemeler yapan 20 kişilik Fransız seyahat acentaları grubu,  Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde buluştukları workshop'ta Ege’nin eşsiz lezzetlerini pişirmeyi öğrendi.


ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ
ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ

Ege ve Türk mutfağının inceliklerini öğrenen İzmir Ekonomili genç şefler, Fransa’da da dünya mutfağını detaylarını deneyimliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da stajlarını yapıyor. İzmir Ekonomili 16 şef adayı, Fransa’nın Lyon kentinde Michelin Yıldızlı restoranlarda, ödüllü şeflerin yanında mesleklerine dair incelikleri yerinde öğreniyor.