TÜM HABERLER


FİNAL SINAVLARI ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI JÜRİ İLE GERÇEKLEŞTİ
FİNAL SINAVLARI ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI JÜRİ İLE GERÇEKLEŞTİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü CLM 301 ve CLM 401 Profesyonel Beceri Laboratuvarı, CLM 305 Türk Mutfağı, CLM 203 Sanat, Tasarım ve Gastronomi dersleri final sınavları yine alanında uzman ve birbirinden değerli jüri üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler bir yandan kendilerine verilen kısıtlı sürede derslerde öğrendikleri teknik ve reçeteleri en iyi biçimde yorumlamaya çalışırken, diğer yandan jüriye en güzel tabak sunumu için ter döktüler.


"1 KURABİYE 1 UMUT"
"1 KURABİYE 1 UMUT"

İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, şefleri Melike Konday ile Pastacılık dersi kapsamında yılbaşına özel “1 Kurabiye 1 Umut” projesi kapsamında rengarenk makaronlar üretti. Makaronların satışından elde edilecek gelir, ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik böbrek sağlığı kontrollerinde kullanılacak. 


MSYB ÖĞRENCİLERİ SWISSOTEL BÜYÜK EFES İZMİR'DE
MSYB ÖĞRENCİLERİ SWISSOTEL BÜYÜK EFES İZMİR'DE

CLM 209 dersi teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz Swissotel Büyük Efes İzmir’i ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Executive Chef Sedat Buğday ve yardımcısı eşliğinde satınalma ve depo alanlarını yakından tanıma fırsatı buldular ve Satınalma Müdürü’nden satınalma sürecinin önemli noktalarını dinleme fırsatını yakaladılar. Etkinliğin son aşamasında otelin Genel Müdürü Rıza Elibol ve ilgili bölüm müdürlerinden kariyer gelişimleri ile tavsiyeler alarak, sorularını yönelttiler.

 

MSYB'DE ŞEF FRANCESCO PUCCI İLE "İTALYAN MUTFAK HAFTASI"
MSYB'DE ŞEF FRANCESCO PUCCI İLE "İTALYAN MUTFAK HAFTASI"

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, dünyada her yıl gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Haftası kapsamında İtalyan Şef Francesco Pucci’yi ağırladı. Öğrencilerimiz, şefin beraberinde getirdiği yerel ürünler ile çalışma fırsatı buldu


MSYB'de 8 Kasım Dünya Kokoreç Günü Etkinliği
MSYB'de 8 Kasım Dünya Kokoreç Günü Etkinliği

CLM 305 Türk Mutfağı dersinin bugünkü konuğu Kokoreççi Baki Usta'nın şefi Volkan Çolak oldu. Gezginkereviz ve harbiyiyorum gibi bloggerlarla Peyvend Merttürk'ün hazırlayıp sunduğu Ağız Tadıyla program ekibinin de hazır bulunduğu eğitimde öğrenciler kokoreç sarmanın ve pişirmenin inceliklerini öğrendiler.


MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ
MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI projesi kapsamında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün konuğu olan Bornova Ali Suavi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri,  hem beslenme konusunda çeşitliliğin ve taze otların sağlığa faydaları konusunda bilgilendirildi; hem de şef adayı öğrencilere mutfakta ve serviste yardım ederek mutfak sanatlarının inceliklerini öğrendi.


İEÜ 17. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PASTASI MSYB’DEN
İEÜ 17. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PASTASI MSYB’DEN

16.Nisan.2018’de geçekleşen üniversitemizin 17. Kuruluş yıldönümü töreni için kutlama pastası bölüm şeflerimiz Selcen Dabağ ve Ece Eryener tarafından hazırlandı. Bu özel günde sahne için üç katlı ‘Naked Cake’ ve davetlilere ikram edilmek üzere vanilya ve ananas kremalı ‘Pâte à Choux’ yapıldı.


EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN
EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN

Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir’de düzenlenen kongre kapsamında, Ege Bölgesi’nin yöresel tatları İzmir Ekonomili şeflerin elinden lezzet şölenine dönüştü.


KÖSTEM ZEYTİNYAĞI MÜZESİ AÇILIŞINDA MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERINDEN HELVA SUNUMU
KÖSTEM ZEYTİNYAĞI MÜZESİ AÇILIŞINDA MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERINDEN HELVA SUNUMU

Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından ilan edilen “Dünya Zeytin Günü” kapsamında, , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu himayesinde Dünya Zeytin Günü kutlama programı ve Köstem Zeytinyağı müzesi açılış töreni 18 Kasım 2017 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Şef Ahmet Güzelyağdöken, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri ile birlikte hazırladığı helvaları davetlilerle paylaştılar.


MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ
MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ

 İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan  İtalyan Şef Eugenio Boer ile “Gelenek ve Yenilik, Makarna Atölyesi" yapıldı ve öğrenciler İtalyan makarnasını işin ustalarından öğrendi.