UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

Mutfak Sanatları ve Yönetimi

 

Duyurular


 

SOSYAL MEDYA


 

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Dünyada uzun zamandır çeşitli üniversite ve enstitülerin programları arasında yer alan mutfak sanatları, ülkemizde de ilgi odağı haline gelmiştir. Bunda, kültürel yapıdaki değişimin etkisi olduğu kadar, Türkiye’nin en hızlı gelişme gösteren sektörünün turizm olmasının da önemli payı bulunmaktadır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde yer alan Mutfak Sanatları ve Yönetimi Programı’nın amacı pratik bilgi ve beceri sahibi olmanın yanı sıra, dünya mutfak kültürlerini bilen şefler yetiştirmektir. Bu bireyler genellikle hizmet sektöründe görev almakta, iletişim ve yönetimsel bilgi becerilerini geliştirici bir niteliğe sahip olarak yetiştirilmektedirler.

Mutfak Sanatları ve Yönetimi programının amacı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli teorik ve pratik bilgilerle donanmış bireylerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Programı benzerlerinden farklı kılan en önemli özellik, yönetim bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine özel bir önem verilmiş olmasıdır. Dört senelik eğitim içinde işletme ve yönetim ağırlıklı derslere de yer verilmiştir. Böylece öğrenciler, işletmenin yönetim, finans, pazarlama gibi işletmecilik fonksiyonlarını tanıyacaklar ve bu alandaki faaliyetlerin ne şekilde gerçekleştirildiğini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı bulacaklardır. Eğitimin geri kalan süresi, tamamen pratiğe yönelik olup uygulamalı eğitim şeklinde verilmektedir. Bu dönemde öğrenciler, mutfak sanatlarının teorik altyapısının yanı sıra, Dünya mutfaklarını da uygulamalı olarak öğrenmektedirler. Les Toques Blanches Lyonnaises Kurumu ile imzalanan anlaşma ile mesleğinde öncü Fransız şefler bölümümüzde belli dönemlerde dersler vermekte, bu ilişkilerin paralelinde öğrencilerimiz yaz dönemlerinde Fransa’da Michelin yıldızlı restoranlarda ya da ödüllü şeflerin yanından uzun süreli staj yapma imkanı bulmaktadırlar. Her geçen sene işbirliğinde olduğumuz restoran sayısı artmaktadır. 

Mutfak Sanatları ve Yönetimi programının eğitim dili İngilizce’dir. Öğrenciler, eğitimlere devam ettikleri boyunca üniversitemiz tarafından verilmekte olan ikinci bir yabancı dili öğrenmektedirler. İkinci yabancı dile hakim bir şekilde mezun olan öğrencilerimiz sektörde teorik ve pratik bilgilerle donanmış, vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidermektedirler.  

HABERLER