UYGULAMALI YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

Mutfak Sanatları ve Yönetimi

 

Duyurular


 

SOSYAL MEDYA


 

Öğretim Programı

Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.

1. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 101 Hijyen ve Sanitasyon 3 0 3 6
CLM 103 Mutfakla İlgili Kavram ve Beceriler 2 2 3 6
ENG 101 İngilizcede Akademik Beceriler I 2 2 3 3
IUE 100 Akademik ve Sosyal Oryantasyon 0 2 1 1
MATH 107 Matematik ve İstatistiğe Giriş 3 0 3 6
SFL 1013 İkinci Yabancı Diller I 2 2 3 4
TURK 100 Türk Dili 4 0 4 4
Toplam : 30
1. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 102 Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama 3 0 3 6
CLM 104 On kosul Günümüz Mutfak Kültürleri 2 2 3 6
ENG 102 İngilizcede Akademik Beceriler II 2 2 3 4
HIST 100 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 4 0 4 4
POOL 003 GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler 3 0 3 6
SFL 1024 İkinci Yabancı Diller II 2 2 3 4
Toplam : 30
2. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 203 Sanat,Tasarım ve Gastronomi 3 0 3 3
CLM 209 Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satınalma 3 0 3 3
CLM 212 Fırınlama Teknikleri 3 0 3 5
ELEC 001 Seçmeli Ders I 2 2 3 5
POOL 003 GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler 3 0 3 6
SFL 201 İkinci Yabancı Diller III 2 2 3 4
ST 100 Staj 0 0 0 4
Toplam : 30
2. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 202 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 3 0 3 5
CLM 204 İçecek Kültürü 3 0 3 4
CLM 206 Gıda Bilimi 3 0 3 6
ELEC 002 Seçmeli Ders II 3 0 3 5
POOL 003 GED - Sosyal Bilimler A: İktisadi Bilimler 3 0 3 6
SFL 202 İkinci Yabancı Diller IV 2 2 3 4
Toplam : 30
3. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 301 Profesyonel Beceri Laboratuvarı I 0 8 4 6
CLM 305 Türk Mutfağı 2 2 3 5
ELEC 003 Seçmeli Ders III 3 0 3 5
ELEC 004 Seçmeli Ders IV 2 2 3 4
POOL 005 GED - Sosyal Bilimler C: Sanat ve İletişim 3 0 3 6
ST 200 Staj I 0 0 0 4
Toplam : 30
3. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 302 Profesyonel Beceri Laboratuvarı II 0 8 4 6
CLM 304 Soğuk Mutfak 1 2 2 4
ELEC 005 Seçmeli Ders V 3 0 3 5
ELEC 006 Seçmeli Ders VI 3 0 3 5
ENG 310 İngilizce Temel Konuşma Becerileri 3 0 3 4
POOL 004 GED - Sosyal Bilimler B: İnsan ve Toplum 3 0 3 6
Toplam : 30
4. Yıl Güz Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 401 On kosul Profesyonel Beceri Laboratuvarı III 0 6 3 8
ELEC 007 Seçmeli Ders VII 3 0 3 5
ENG 410 Kariyer gelişimi için İngilizce 3 0 3 4
POOL 002 GED - Doğa ve Yaşam Bilimleri 3 0 3 4
POOL 007 GED - İnovasyon ve Girişimcilik 3 0 3 5
ST 300 Staj II 3 0 3 4
Toplam : 30
4. Yıl Bahar Dönemi
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 200 Türk Mutfak Kültürü 3 0 3 6
CLM 404 On kosul Profesyonel Beceri Laboratuvarı IV 0 6 3 6
CLM 498 Araştırma/Geliştirme Projesi 0 4 2 4
ELEC 008 Seçmeli Ders VIII 3 0 3 5
ELEC 009 Seçmeli Ders IX 3 0 3 4
POOL 006 GED - Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler 3 0 3 5
Toplam : 30
Seçmeli Dersler
Kodu Önk. Ders Adı Teori Uyg/Lab Yerel Kredi AKTS
CLM 306 Avrupa Mutfakları 2 2 3 5
CLM 309 Hamur İşleri 2 2 3 5
CLM 310 Şarküteri 3 0 3 5
CLM 320 Gastronomik Terminoloji 3 0 3 5
CLM 330 Mutfak End. Bilgisayar Uygulamaları 3 0 3 5
CLM 400 Şarap Bilimi 3 0 3 5
CLM 402 Maliyet Analizi ve Kontrolü 2 2 3 5
CLM 403 Asya Mutfakları 2 2 3 5
CLM 405 Restoran Yönetimi 3 0 3 5
CLM 410 Ekmek Yapımı 2 2 3 5
CLM 412 Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi 3 0 3 5
CLM 414 Zeytin, Zeytin Yağı ve Mutfak Kültürü 3 0 3 5
CLM 420 İleri Pastacılık 2 2 3 5
CLM 422 Gıda Sektöründe Yeni Ürün Geliştirme 3 0 3 5
CLM 430 Yemek Stilistliği ve Fotografçılığı 2 2 3 5
CLM 432 Yiyecek ve İçecek Servisi 3 0 3 6
CLM 440 Vejeteryan Mutfağı 2 2 3 5
CLM 444 Şeker Süsleme ve Çikolata 2 2 3 5
CLM 450 Amerika Mutfakları 2 2 3 5
CLM 460 Geleneksel Avrupa Mutfağı 2 2 3 5
CLM 470 Yöresel Türk Mutfakları 2 2 3 5
CLM 480 Ticari Yiyecek Üretimi 3 0 3 5
CLM 488 Mutfak Tarihinde Eğilimler 3 0 3 5
CLM 490 Hızlı Servis Restoran Yönetimi 3 0 3 5
CLM 497 Araştırma/Geliştirme Projesi 2 2 3 5
CLM 499 Yemek Kültürü Gazeteciliği 3 0 3 5
Diğer Notlar

Mezun olabilmek için toplamda 240 ECTS'lik ders alınması gerekmektedir.   Bölüm öğrencileri toplam 240 ECTS'yi sağlayacak şekilde GED ve seçmeli derslerini tamamlamalıdırlar. Aksi halde programdan mezun olabilmek için geçerli koşulları yerine getirmemiş kabul edileceklerdir.
Seçmeli Derslerle İlgili Önemli Açıklamalar

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 9 adet seçmeli ders almakla yükümlüdür.
 Seçmeli dersler; 
               -5 adet bölüm,
               -4 adet Serbest Seçmeli şeklinde alınmalıdır. 
 
GED Dersleriyle İlgili Önemli Açıklamalar
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri mezun olabilmek için 10 adetGED (Genel Eğitim)  dersi almakla yükümlüdür.
GED derslerinden; 
               -1 adeti "Matematik ve Bilgisayar Bilimleri" alanından,
               -6 adeti "Sosyal Bilim alanından, (A alanından 3 adet, B alanından 1 adet, C alanından 1 adet olacak şekilde)
               -1 adeti "Toplumsal Bilinç ve Etik Değerler" alanından,
               -1 adeti "Doğa ve Yaşam" alanından alınmalıdır
             -1 adeti İnovasyon ve Girişimcilik alanından alınmalıdır.
 

 

Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr

HABERLER